Ario slaapdetectie compatibel met Suivo T&T

 18/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Ario slaapdetectie compatibel met Suivo T&T

Track & Trace specialist Suivo en Ario slaan de handen in elkaar om de gevolgen van verminderde aandacht bij beroepschauffeurs te minimaliseren.

Ario werd ontwikkeld door DTS in Diest. Het is een uniek aandachts- en slaapmonitoringsysteem dat vroegtijdig herkent of de chauffeur nog aandachtig en wakker is. Ario meet hiervoor het aantal microcorrecties die de chauffeur tijdens het sturen maakt. Wanneer er gedurende een bepaalde tijd geen correcties geregistreerd worden, volgt een waarschuwing. Met Ario in een voertuig krijg je geen kans meer achter het stuur in slaap te vallen. Bovendien is het een plug & play systeem dat op alle voertuigen past.
Het systeem is perfect integreerbaar met het Suivo track & trace systeem, waardoor patronen van verminderde aandacht en vermoeidheid kunnen worden gedetecteerd en hierop kan worden geanticipeerd. “We hebben bewust gekozen voor Ario omdat het de meest innovatieve technologie binnen zijn sector biedt. Het systeem is een mooie aanvulling op ons product en past volledig in onze strategie van verhoogde aandacht voor veiligheid. We zijn ervan overtuigd dat Ario ongevallen helpt voorkomen”; aldus Dirk Lambrechts, CEO van Suivo.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!