Ario rondt kapitaalverhoging succesvol af

 06/01/2017  Claude Yvens  Andere leveranciers
Ario rondt kapitaalverhoging succesvol af

Ario, de ontwikkelaar van een product dat vermoeidheid detecteert bij chauffeurs, verhoogt haar kapitaal naar 1.2 miljoen euro om haar product op grote schaal te commercialiseren en verder te verbeteren.

Na een initiële eigen investering van 850 000 euro kan Ario 2017 vol vertrouwen aanvatten dankzij een kapitaalronde van 350 000 euro geleid door The CoFoundry (een Antwerpse investeringsfonds en accelerator), die zelf instaat voor 200 000 euro van de 350 000 in totaal. Naast deze financiële inbreng rekent Ario ook op de know-how van The CoFoundry op vlak van marketing, technologie en ondernemen.

Slaapdetectie

De vermoeidheidssensor van Ario is een plug & play systeem dat de micro-stuur-correcties die de chauffeur maakt analyseert, en een audiovisueel signaal geeft als vermoeidheid problematisch dreigt te worden. Vandaag rijden al een 100tal voertuigen rond met Ario detectie en die hebben samen meer dan 1,5 miljoen kilometer afgelegd zonder ongevallen. De volgende stap is dan ook het opschalen van de productie. Vandaag gebeurt die nog aan de hand van 3D geprinte onderdelen, maar de installatie staat nu dermate op punt dat massaproductie opgestart kan worden.