Antwerpenaar Fabian Breës wint Toyota Logistic Design Competition

 24/02/2016  Claude Yvens  News Logistics

Op de internationale persconferentie van Toyota Material Handling Europe werd een Antwerpse productontwikkelaar uitgeroepen tot de winnaar van de Toyota Logistic Design Competition. Fabian Breës ontvangt een geldprijs van 5000 euro en een betaalde stage in het Design Center van Toyota Material Handling Europe In Zweden.

Hij ontwierp Flock, een set van twee types AGV’s die kunnen samenwerken. Eén is een heftruck-AGV die goederen verticaal kan verplaatsen en dus goederen in en uit rekken kan halen en weer wegzetten. Op de grond nemen heel kleine AGV-tjes het over en verplaatsen de goederen op de horizontale as. Volgens de ontwerper moet het zo mogelijk zijn om de inzet van de duurdere heftrucks en reachtrucks te optimaliseren, door de horizontale verplaatsing volledig over te laten aan eenvoudige kleine toestellen.

Fabian Breës haalde het voor team uit Slowakije en Finland. Zijn ontwerp  werd gekozen omwille van zijn kosten- en energiebesparing. Het werd door de jury geprezen omwille van zijn beperking van muda of verspilling, en past perfect in de lean filosofie, de Japanse manier om een proces te verbeteren.

 

TMHE_Design Competition_Winner_Fabian Brees-800Zijn ontwerp  werd gekozen omwille van zijn kosten- en energiebesparing. Het werd door de jury geprezen omwille van zijn beperking van muda of verspilling, en past perfect in de lean filosofie – de Japanse manier om een proces te verbeteren.

TMHE_Design Competition_Winner_Flock-800