Ancra stelt de Skateloader voor

 17/01/2018  Claude Yvens  Trailer
Ancra stelt de Skateloader voor

Ancra, dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde laadsystemen voor opleggers, heeft een nieuwe versie ontwikkeld dat bij niet-aangepaste opleggers kan worden gebruikt terwijl de voordelen van het ultrasnelle laden toch behouden blijven.

Tot nu toe moesten Ancra’s geautomatiseerde laadsystemen vast op de laadplaats worden gemonteerd en was er ook in de oplegger speciale apparatuur vereist. Maar met SkateLoader kan elke oplegger met gepallettiseerde goederen in amper zeven minuten worden (uit)geladen. De palletten worden op een plaat met wieltjes geplaatst die tot achterin de oplegger wordt geduwd om zich daar terug te trekken terwijl de palletten blijven staan. Het systeem past zich precies aan de positie van de oplegger aan en bedient automatisch het openen en sluiten van de poorten van de laadkaaien.

Volgens Ancra betaalt het Skateloader-systeem zichzelf in 12 tot 24 maanden terug. Het heeft als voordeel dat het systeem het laadvermogen niet beïnvloedt en kan zelfs nog beter worden ingezet in situaties waarbij gestandaardiseerde goederen in één keer worden geladen om daarna op verschillende plaatsen met een heftruck te worden gelost.

Hier kan u een filmpje over het systeem bekijken.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!