Aluca-LRB wint de Van Innovation 2017

 15/06/2017  Claude Yvens  Van, Nieuwsbrief
Aluca-LRB wint de Van Innovation 2017

Uit de inzendingen voor de eerste Van Innovation Award (in het kader van de Best of Van) koos de jury het opbouwsysteem van Aluca met schuifladen.

Het systeem is immers geschikt voor alle gesloten bestelwagens, maar kan tevens gebruikt worden in een combi, een terreinwagen en zelfs een break of SUV. Dat pleit in elk geval al voor de veelzijdigheid.

De vloerladen zijn beschikbaar in lengtes tot 1640 mm en kunnen achteraan of bij de zijdeur ingebouwd worden. Dat levert een optimale benutting van de laadruimte op, vooral bij kleinere bestelwagens, waar bij een systeem met wandborden de lading veel moeilijker bereikbaar is. De operator moet niet langer meer moeizaam instappen, kruipen of bukken. Met de vloerladen is alles gemakkelijk onder handbereik. De vlakke vloer boven de laden kan belast worden tot 700 kg. Door de modulaire opbouw is het systeem voor alle voertuigen aan te passen.

Belangrijk is nog dat het systeem volledig uit 100 % recyclebaar aluminium is opgebouwd. Niet alleen levert dat een groot laadvermogen op, het systeem is ook duurzaam. Aluca geeft overigens acht jaar garantie op het systeem. De duurzaamheid maakt dat de laden twee tot drie bestelwagens zullen meegaan.

De prijzen voor tweede en derde laureaat gingen respectievelijk naar Vebabox en Cargo Lifting.