Aluca focust op onderladesysteem

 10/09/2017  Claude Yvens  We are Transport 2018, Andere leveranciers
Aluca focust op onderladesysteem

Bij Aluca is iedereen aan het juiste adres voor een klassieke bedrijfswageninrichting, maar ter gelegenheid van Matexpo wordt de focus gelegd op het onderladesysteem. Het is dan ook niet toevallig dat Aluca voor dit systeem de Van Innovation of the Year-award in de wacht sleepte tijdens de Best of Van, een organisatie van TRANSPORTMEDIA.

Dankzij het onderladesysteem van Aluca kan de gebruiker evenveel materiaal meenemen in vergelijking met een klassiek systeem. Het grote verschil is dat er geen centrale gang nodig is aangezien de laden boven elkaar zijn gemonteerd en toegankelijk zijn via de achterdeur of via de schuifdeur aan de zijkant. Qua ergonomie is dit reeds een grote stap vooruit omdat de gebruiker zich niet meer hoeft te bukken om zijn materiaal te nemen. Door het gebruik van aluminium is het bovendien mogelijk om ongeveer 30% aan gewicht uit te sparen.

“Dit systeem wordt gebruikt door Tokheim en dankzij de plaatswinst zijn ze kunnen overschakelen van een Mercedes Sprinter naar een Mercedes Vito” vertelt Rik Petit (Accountmanager van Aluca Belgium). “Het unieke aan ons systeem zijn de maximale afmetingen van de laden. Het nuttig laadvermogen kan oplopen tot 80 kg per lade op het moment dat de bestelwagen aan het einde van zijn levensduur is. Wij geven een integrale garantie tot 8 jaar op het systeem, maar over het algemeen bedraagt de levensduur tien tot twaalf jaar. Hierdoor kan het systeem twee keer gebruikt worden.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!