Alpega neemt de vrachtbeurs Wtransnet over

 30/08/2018  Claude Yvens  IT
Alpega neemt de vrachtbeurs Wtransnet over

Reeds eigenaar van de vrachtbeurzen Teleroute, Bursa en 123cargo heeft de groep Alpega nu ook de controle verworven over één van zijn belangrijkste uitdagers: Wtransnet, dat beschikt over een sterke positie in het zuiden van Europa.

Wtransnet is van Spaanse oorsprong en bekleedt de positie van marktleider op het Iberisch schiereiland, maar is tevens actief in Italië, Frankrijk en Duitsland. De vrachtbeurs is dus een uitstekende aanvulling voor de andere producten van Alpega en kan doorgaan met de uitbreiding op geografisch vlak. Het netwerk van klanten/transporteurs van Alpega wordt hiermee verrijkt met circa 11.700 ondernemingen, wat het totaal voor de groep op 70.000 ondernemingen brengt.

Alpega wil vandaag verder gaan met investeringen in innoverende vrachtbeurs oplossingen en die nog aantrekkelijker maken door er functies aan toe te voegen die het gebruik er van optimaliseren en vereenvoudigen. Alpega omschrijft wel niet duidelijk welke nieuwe functies er komen, maar we kunnen veronderstellen dat die het moeten mogelijk maken de transportcapaciteit in reële tijd beter in te schatten, onder meer door het gebruik van geautomatiseerde bewakingssystemen van de laadruimte, zoals Krone zal voorstellen op de IAA vakbeurs.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!