Alles over het dashboard van de nieuwe Actros

 07/09/2018  Claude Yvens  Trucks
Alles over het dashboard van de nieuwe Actros

Het nieuwe dashboard van de Mercedes-Benz Actros, de Multimedia Cockpit, ontketent een kleine revolutie in vrachtwagenland. Dit zijn z’n belangrijkste eigenschappen en mogelijkheden.

De Actros is standaard uitgerust met, bij wijze van dashboard, twee 10 inch-schermen. Op het hoofdscherm worden de belangrijkste gegevens over het voertuig weergegeven, en het centrale gedeelte ervan kan zo worden geconfigureerd, dat de chauffeur er zelfgekozen info op kan bekijken. Het tweede scherm komt rechts van de chauffeur te staan. Het is een touchscreen voor zowel het navigatiesysteem en de radio, en de chauffeur kan er ook alle andere functies van de truck op controleren (bandendruk of belasting per as). Dit scherm staat via Dual-Bluetooth met een handenvrije kit in verbinding met de smartphone van de chauffeur. Op die manier kunnen twee mobiele telefoons gelijktijdig worden verbonden en kunnen smartphones via Apple CarPlayTM of Android Auto worden geïntegreerd. De smartphone kan als optie zelfs via inductie worden opgeladen.

Op dit tweede scherm zit ook een reeks functies – zoals de verlichting, verwarming en airconditioning – die vroeger via drukknoppen op de middenconsole werden bestuurd. Ook hier is haast alles configureerbaar en het systeem slaat de voorkeuren van elke chauffeur op. Het herkent de chauffeurs aan hun chauffeurskaart in de tachograaf.

10 of 12 inch?

Als optie stelt Mercedes-Benz de Interactive-versie van zijn Multimedia Cockpit voor. In dat geval is het hoofdscherm groter (12 inch) en zijn er meer configuraties mogelijk. Zo is er dan een modus ‘autonoom rijden’ of een modus ‘PPC’, die de chauffeurs relevantere informatie geven dan de klassieke display. Ook om toegang te krijgen tot de App Store van Fleetboard, moet u voor de Interactive-versie kiezen.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!