Alleen nog Scania’s bij Igepa

 04/10/2018  Redactie  Economie
Alleen nog Scania’s bij Igepa

Igepa heeft vier nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Een vijfde wordt in december geleverd. Het wagenpark van Igepa bestaat nu voor 100 % uit Scania’s.

Igepa is uitgegroeid tot een professionele groothandel, gespecialiseerd in alle producten voor de grafische- en signindustrie, verpakkingsproducten en schoonmaakartikelen voor de b2b-markt in België en Luxemburg. Igepa heeft 40 vrachtwagens  om de producten tot bij de klant te brengen. De twee nieuwe trekkers (R 410) en de twee nieuwe bakwagens (P 320) worden gebruikt om o.a. grote reclameborden te vervoeren.

“Het gaat vaak om grote en zware producten die onze chauffeurs met een citytrailer en een kooiaap tot bij de klant brengen”, zegt Logistics Manager David Vanhaelst. “We kozen als trekker voor de Scania R 410 met slaapcabine omdat die een hogere restwaarde heeft, want slapen in de cabine doen onze chauffeurs niet. Het bed is uiteraard wel handig als de chauffeurs rust nemen.”

Zowel de Scania R 410 als de Scania P 320 zijn uitgerust met Scania Opticruise en de Cruisecontrol met Active Prediction. “Ze zijn ook alle voorzien van een dodehoekcamera,” zegt David Vanhaelst. “Want veiligheid is voor ons cruciaal. Voor het comfort van de chauffeurs – en om rugklachten te voorkomen – kozen we voor het Driver Package met de premium bestuurdersstoel. We kochten de eerste Scania acht jaar geleden en nu hebben we enkel nog dat Zweedse merk.”

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!