Alex Van Breedam start Tri-Vizor

 20/11/2008  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics

Het mysterie dat Alex Van Breedam glimlachend onderhield over zijn toekomst, is dat niet meer sinds 19 november. Op die dag huldigde hij de nieuwe lokalen in van de eerste logistieke spin-off van de Antwerpse universiteit in het Waterfront van Niel. Van Breedam was tot voor kort directeur van het VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek), dat hij boven de doopvont had gehouden.
Hij heeft de firma Tri-Vizor opgericht met twee vennoten: Bart Van Nieuwenhuyse en Sven Verstrepen, twee experts die eveneens van het VIL komen. Van Breedam spreekt van een gloednieuwe activiteit en doopte haar “kruisorkestratie van de supply chain”. Zijn nieuw dienstenbedrijf stoelt op het concept van massificatie van de transportstromen, één van de funderingen van de theorie der extended gateways. Het idee is de logistieke stromen van meerdere verladers of verschillende 3PL operatoren te orkestreren, om een voldoende volume te krijgen dat kan leiden tot een massificatie van de stromen en de modale transfer.br>
Volgens Tri-Vizor kan het mogelijk zijn forse verminderingen op de logistieke kosten te halen, zelfs een winst tot 20%. “Ons doel is onze klanten te begeleiden in de verbetering van hun efficiëntie inzake rentabiliteit en de kwaliteit van hun service, maar ook hun ecologische voetafdruk,” aldus Alex Van Breedam. “Wij willen dat mogelijk maken dankzij de samenvoeging en de modale transfer van de logistieke stromen van de diverse beoogde partners.”
Alex Van Breedam deelt mee dat hun eerste opdracht al is gestart, voor drie grote namen van de sector: Nova Natie, Hessenatie Logistics en NYK Logistics. (BDo)

Tagged With: Tri-VizorAlex Van BreedamVIL, Vlaams Instituut voor de Logistiek, Tri-Vizor, Nova Natie, Hessenatie Logistics, NYK Logistics

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!