Aldi wint de Logistics Building of the Year 2019

 28/02/2019  Claude Yvens  Real Estate, Transport & Logistics Awards
Aldi wint de Logistics Building of the Year 2019

Aldi (Turnhout) heeft de prijs van Logistics Building of the Year 2019 tijdens de Transport & Logistics Awards gewonnen. DSV en Castelein eindigden als tweede en derde.

De prijs ‘Logistics Building of the Year’ heeft tot doel een onderneming te belonen met een uitzonderlijk gebouw voor logistieke doeleinden. De gebouwen worden beoordeeld op basis van volgende criteria, zoals geschiktheid volgens de logistieke noden en behoeften van de eindgebruiker, bijdrage van het gebouw tot de operationele prestaties, milieuprestaties, architecturale en esthetische kwaliteiten en bijdrage tot een verhoogde veiligheid en/of het welzijn op het werk. Deze prijs kreeg de steun van Still en A-Safe.

Uitslag 2019

  1.         Aldi (Turnhout)
  2.         DSV Solutions (Gent)
  3.         Castelein (Puurs)

De winnaar in het kort

Aldi verhuisde een van de zeven Belgische distributiecentra naar Turnhout. Het nieuwe gebouw beslaat 41.000 m2 en zou een van de vijf milieuvriendelijkste logistieke panden ter wereld zijn. Er ging een investering van 50 miljoen euro mee gepaard. Het nieuwe distributiecentrum, naast traditionele maatregelen om het energieverbruik aan banden te leggen, houdt een globale benadering van de milieuproblematiek aan die zelfs met de constructiefase van het gebouw en het welzijn van de medewerkers ter plaatse rekening houdt. In totaal zijn 90 duurzaamheidsparameters in het bouwproject opgenomen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!