Aldi huldigt het ‘duurzaamste DC van België’ in

 17/01/2019  Claude Yvens  Real Estate
Aldi huldigt het ‘duurzaamste DC van België’ in

Binnen twee weken verhuist een van de zeven Belgische distributiecentra van de distributieketen ALDI van Rijkevorsel naar Turnhout. Het nieuwe gebouw beslaat 41.000 m2 en zou een van de vijf milieuvriendelijkste logistieke panden ter wereld zijn. Er ging een investering van 50 miljoen euro mee gepaard.

Dat bevestigt Aldi zelf en het verwijst hierbij naar de resultaten die het voor zijn BREEAM-certificering behaalde. Maar het klopt dat het nieuwe distributiecentrum van Turnhout naast traditionele maatregelen om het energieverbruik aan banden te leggen, een globale benadering van de milieuproblematiek aanhoudt die zelfs met de constructiefase van het gebouw en het welzijn van de medewerkers ter plaatse rekening houdt. In totaal zijn 90 duurzaamheidsparameters in het bouwproject opgenomen.

Dit nieuwe distributiecentrum vervangt dus het allereerste DC dat de Duitse discounter in Rijkevorsel opende in… 1976. Het was reeds diverse keren uitgebreid maar had zijn maximale capaciteit nu definitief bereikt. De 160 mensen die er tot 2 februari aan de slag zijn, worden allen naar Turnhout overgeplaatst, amper 15 kilometer verder en in veel aangenamere en modernere werkomgeving. Van daaruit zullen ze de 59 Aldi-winkels van de provincie Antwerpen blijven bevoorraden en dankzij het huidige succes van Aldi worden zelfs bijkomende aanwervingen overwogen.

De verhuizing van de stock, van Rijkevorsel naar Turnhout, zal op 2 en 3 februari plaatsvinden: er zullen meer dan 6000 palletten tussen de twee panden worden vervoerd. De verse producten krijgen hierbij natuurlijk voorrang en er zijn alles samen 145 ritten gepland voor de 27 trucks uit het wagenpark van Aldi Turnhout, die voor de gelegenheid versterking zullen krijgen van negen voertuigen van uitvoerders.

Belangrijke cijfers

  • personeel: minimaal 160 personen
  • oppervlakte van de locatie: 12 ha
  • bebouwde oppervlakte: 41.000 m2, waarvan 4700 m2 koelcellen
  • 79 deuren, waarvan 6 van koelcellen
  • hoogte: 12,4 m
  • 4.077 zonnepanelen op het dak

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!