Alders neemt Transport Marcel Depaire over

 07/02/2018  Claude Yvens  Economie
Alders neemt Transport Marcel Depaire over

Alders Transport nam op 1 januari 2018 Transport Marcel Depaire over. De locatie in Asse wordt behouden en hiermee bereikt Alders Transport een omzet van 65 miljoen euro. 

“Als familiebedrijf van de derde generatie,” zegt Nadine De Paire, CEO Transport Depaire “wilden we ons van een mooie, langdurige toekomst verzekeren. Alders Transport heeft een gezonde bedrijfscultuur en zowel binnen als buiten onze landsgrenzen een uitstekende reputatie. De toenadering is een absolute win-win.”

“In de transportsector zijn synergiën en schaalbesparingen noodzakelijk om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen”, zegt Roel Smets, eigenaar en managing director Alders Transport, die met deze overname vooral wil inzetten op de verdere uitbouw van zijn internationale activiteiten.

Met de vestiging van Transport M. Depaire in Asse krijgt Alders er naast Overpelt ook een tweede operationele hub bij tussen Brussel en Gent. Het netwerk van klanten en de geografische focus van beide bedrijven lijken complementair : Alders legt de focus op de Duitse markt, en Depaire heeft veel ervaring in Frankrijk. Na de overname behoort groep Alders Transport tot de 15 grootste Belgische transportfirma’s.

Vers kapitaal

Alders Transport heeft voor deze overname de financiële steun van LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, gekregen. LRM wordt door een kapitaalinjectie minderheidsaandeelhouder van de holding boven de transportgroep. “De logistieke sector is een belangrijke werkverschaffer. Limburg telt meer dan 500 logistieke bedrijven waarin ongeveer 10 000 werknemers zijn tewerkgesteld”, legt Lieven De Jonge, hoofd van het platform Slimme Maakindustrie binnen LRM, uit. “LRM stapt in een belangrijke logistieke speler in Limburg met een gezonde ambitie en een goede reputatie. Groep Alders onderscheidt zich van andere spelers door in te spelen op niches en profileert zich op die manier binnen de sector transport en logistiek, één van de speerpuntsectoren van Limburg.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!