Alcoa breidt uit in Hongarije

 18/03/2014  Claude Yvens  Economie, Andere leveranciers
Alcoa breidt uit in Hongarije

Alcoa investeert 13 miljoen USD in de uitbreiding van de velgenfabriek in Europa. Hiermee wil de constructeur tegemoet komen aan de toenemende vraag naar lichtgewicht aluminium truckwielen. 

De uitbreiding van de Hongaarse Székesfehérvár fabriek moet Alcoa toelaten tweemaal zoveel Dura-Bright® EVO velgen met oppervlaktebehandeling te produceren in Europa tegen 2015 als vandaag. 

De vraag naar gesmede aluminium velgen van Alcoa blijft toenemen in Europa, omdat de emissienormen de gebruikers dwingen naar sterkere, lichtere en gemakkelijker te onderhouden velgen met een groter belastingsgraad en meer duurzaamheid., verklaart Tim Myers, Voorzitter van Alcoa Wheel and Transportation Products.

De nieuwe Alcoa Dura-Bright EVO velgen met oppervlaktebehandeling behouden alle voordelen van hun voorgangers, de Dura-Bright® velgen met XBR® technologie, maar voegen daar nog nieuwe prestaties aan toe. De Dura-Bright EVO velgen zijn tienmaal beter beschermd tegen corrossie, voornamelijk veroorzaakt door strooizout en de weerselementen. Bovendien zijn de velgen beter bestand tegen chemicaliën. Dura-Bright is geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die in het aluminum doordringt en integraal deel gaat uitmaken van de velg. Omdat ze uit één stuk gesmeed zijn, zijn ze lichter en vijfmaal sterker dan stalen velgen. 

Tagged With: AlcoaDura-Bright EVO

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!