AGFA-project “ACE 105” wint Procurement Excellence Award 2016.

 04/10/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
AGFA-project “ACE 105” wint Procurement Excellence Award 2016.

Op 29 september organiseerden Pascion en VIB voor de 2e maal het Procurement Award Event, ter gelegenheid van de uitreiking van de Procurement Excellence Award. Het event werd gehouden in het exclusieve en aangename kader van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel. Het werd bijgewoond door meer dan 100 executives en directors, actief in procurement en supply management.

De Procurement Excellence Award 2016 werd gewonnen door het project “ACE 105 – Make internal partnerships deliver” van AGFA, gepresenteerd door CPO Emmanuel Bernoux, en ingediend door Wouter Machiels, Project manager en Head of Purchasing Process Office bij AGFA Purchasing. Het belangrijkste doel van het inkoopproject ACE 105 was om de grootste bijdrage (105 miljoen) te leveren aan de winstdoelstelling van AGFA. Het project onderscheidt zich van soortgelijke projecten door de cross-functionele en cross-categorie aanpak, en door de ambitieuze doelstelling. De leverde meer op dan verwacht, en zorgde ervoor dat de positie van inkoop binnen het bedrijf sterk opgewaardeerd werd.

De Prize of the Peers, toegekend door het aanwezige publiek, ging naar het project “ECO Packaging” van Telenet/Liberty Global, gepresenteerd door Frederick Boey, Procurement Global commodity lead, Telenet en Caroline Cawley, Corporate responsibility specialist, Liberty Global. Manu Matthyssens, Managing partner van Solvint Supply Management, werd uitgeroepen tot Procurement Ambassador of the Year 2016, omwille van zijn gedrevenheid, en zijn jarenlange en voortdurende inzet om het inkoopvak op een strategisch niveau te tillen via opleiding, advies en coaching.

VIB, netwerk en opleidingsinstituut voor iedereen die actief is in inkoop en supply chain management, en PASCION, netwerk voor CPO’s en CSCO’s in België, organiseren gezamenlijk deze Award-uitreiking om meer aandacht te vestigen op de strategische toegevoegde waarde die de inkoopfunctie kan leveren voor een bedrijf. Door best practices in het voetlicht te plaatsen, willen zij bedrijven stimuleren om meer en vaker te investeren in inkoop-gerelateerde projecten.

2016-09-29_19-46-49_pw_vib

2016-09-29_16-37-56_pw_vib

2016-09-29_19-36-54_pw_vib

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!