Aertssen Group neemt kraanverhuurbedrijf Michielsens over

 09/01/2018  Philippe Van Dooren  Economie, News Logistics
Aertssen Group neemt kraanverhuurbedrijf Michielsens over

Aertssen Group heeft de intentie om de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens over te nemen. De transactie zou volgende maand afgerond zijn. De groep uit Stabroek wil zo haar marktpositie versterken als heavy lift contractor en kraanverhuurbedrijf.

Aertssen Group, nog steeds een familiebedrijf, is in België en in het buitenland actief als een aannemings-, kraan- en transportbedrijf. Het stelt 1.350 mensen tewerk, heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko en haalde in 2016 een omzet van 232 miljoen euro.

Michielsens is een familiebedrijf dat al 50 jaar actief is in België. Het bedrijf behoort tot de top drie van de kraanverhuurbedrijven in het land. De hoofdactiviteit is de verhuur van mobiele telescoopkranen. De onderneming telt een 200-tal medewerkers en boekte in 2016 een omzet van 24 miljoen euro.

”Het is de bedoeling dat Michielsens als een zelfstandige business unit gerund wordt, met behoud van de eigen medewerkers, identiteit en klanten, die heel complementair zijn met de onze klanten” zegt Greg Aertssen, CEO van Aertssen Group.

allift Michielsens

Die transactie staat totaal los van de activiteiten van allift Michielsens NV in Deurne, benadrukt gedelegeerd bestuurder Lieve Michielsens in een persbericht. Zij is de zuster van Johan Michielsen, die zijn kraanverhuurbedrijf gaat verkopen. allift Michielsens is actief in de verhuur, verkoop en het onderhoud van hoogwerkers, schaarliften, vorkliften en verreikers.