Adviesplatform Multimodaal.Vlaanderen krijgt vorm

 31/08/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal
Adviesplatform Multimodaal.Vlaanderen krijgt vorm

Multimodaal.Vlaanderen, een neutraal en onafhankelijk platform dat bedrijven zal helpen met de beste transportkeuze per goederenstroom, krijgt stilaan vorm. De Vlaamse regering belastte VIL anderhalve maand geleden met de uitwerking ervan. De helft van de ploeg is al samengesteld. Ze wordt geleid door Peter Lagey, tot voor kort projectleider bij VIL. Twee experten zijn zopas aangeworven: Filip Verbeke voor de binnenvaart en Willy De Decker voor de shortsea.

Multimodaal.Vlaanderen is een initiatief van minister van Mobiliteit Ben Weyts. Het vervangt de logistieke consulenten en de promotiebureaus Promotie Binnenvaart Vlaanderen en Shortsea Shipping Vlaanderen. Het platform beoogt vooral een ‘mental shift’ bij de verladers en logistieke dienstverleners. Het zal informeren, sensibiliseren en begeleiden bij een meer optimale keuze van het type vervoer voor elke goederenstroom.

Het platform wordt een aparte organisatie binnen het VIL, met een eigen zeskoppige ploeg. Per vervoerstype is er een expert. Twee daarvan zijn dus nu al gevonden: binnenvaartkenner Filip Verbeke, tot voort kort transportdeskundige bij NV De Scheepvaart; en Willy De Decker, gewezen marktprospector bij Shortsea Shipping Vlaanderen. De zoektocht naar de experts voor het spoorvervoer en het wegvervoer is nog bezig. Ook wordt nog een communicatieverantwoordelijke gezocht.

Na de presentatie van Multimodaal.Vlaanderen in september door minister Weyts, volgt in oktober de ‘kick off’ tijdens de Transport & Logistics-beurs in Antwerpen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!