Active Brake Assist 4 nu ook in de Mercedes-Benz Econic

 17/07/2018  Claude Yvens  Trucks
Active Brake Assist 4 nu ook in de Mercedes-Benz Econic

De Mercedes-Benz Econic, die vaak als vuilniswagen wordt ingezet, is nu verkrijgbaar met de nieuwe (optionele) Active Brake Assist 4 veiligheidstechnologie met voetgangersdetectie en met Sideguard Assist. 

Active Brake Assist 4 veiligheidstechnologie met voetgangersdetectie en Sideguard Assist zijn twee van de assistentiesystemen die Mercedes-Benz aanbiedt om zowel de actieve als passieve veiligheid te verhogen. Standaard wordt de Econic uitgerust met Active Brake Assist 3.

Met de vierde generatie van de Active Brake Assist biedt Mercedes-Benz nu een assistentiesysteem aan dat de voetgangers kan beschermen. Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer een voetganger aangereden dreigt te worden. Bovendien bedient het systeem ook automatisch de remmen om een gedeeltelijke remkracht op te wekken. De bestuurder kan dan een noodstop of een stuurmanoeuvre uitvoeren om een aanrijding te vermijden. Daarnaast kan de bestuurder de voetgangers die gevaar lopen, ook met zijn claxon waarschuwen.

Met Sideguard Assist krijgt de bestuurder in eerste instantie een zichtbare waarschuwing als er langs de rechterzijde (in landen waar rechts gereden wordt) en in de zone die in het oog gehouden wordt, een bewegend voorwerp opgemerkt wordt, In de A‑stijl langs de kant van de begeleider licht op ooghoogte van de bestuurder een led in de vorm van een waarschuwingsdriehoek op. Het lampje vestigt de aandacht van de bestuurder op een intuïtieve manier op de situatie naast het voertuig en leidt zijn ogen naar de buitenspiegels langs de begeleiderskant. Bij een risico op een aanrijding wordt een bijkomend zichtbaar en hoorbaar signaal geactiveerd: de led knippert verscheidene keren in helder rood. Na twee seconden blijft de led permanent rood branden. Bij een dreigende aanrijding weerklinkt er langs de kant in kwestie ook nog een waarschuwingstoon vanuit het luidsprekersysteem.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!