Aanwervingsactiviteit zou versnellen begin 2019

 11/12/2018  Claude Yvens  HR, Contract Logistics
Aanwervingsactiviteit zou versnellen begin 2019

De Belgische werkgevers uit de sector transport & logistiek zouden hun aanwervingsactiviteit versnellen in de loop van het eerste kwartaal van 2019. dat blijkt uit de ManpowerGroup Barometer.

De Nettotewerkstellingsprognose van de ManpowerGroup Barometer bereikt de optimistische +7 voor het eerste kwartaal van 2019: 12% van de bevraagde werkgevers is van plan om medewerkers aan te werven, en omgekeerd zou 4% zijn personeelsbestand inkrimpen. Dat betekent een lichte toename van 2 procentpunten ten opzichte van vorig kwartaal, en een sterke verbetering van 7 punten ten opzichte van het eerste kwartaal 2018.

Werkgevers in de sector Transport en Logistiek tonen optimisme in hun wervingsintenties”, zo luidt de uitleg van Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux.”  « De logistieke sector heeft nog steeds behoefte aan mankrachten. De aankomende komst van de Chinese e-commerce gigant Alibaba in Luik bevestigt de aantrekkelijkheid van België in deze sector.”

Lacroix blijft echter voorzichtig. Volgens hem kan dit optimisme snel weer de kop worden ingedrukt door de geopolitieke en economische onzekerheden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!