Aantal voertuigen uitgerust met OBU: UPTR eist meer transparantie

 09/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Wetgeving
Aantal voertuigen uitgerust met OBU: UPTR eist meer transparantie

De UPTR eist meer transparantie omtrent het aantal voertuigen dat in Wallonië al met een OBU box van Satellic is uitgerust. De federatie heeft een brief in deze zin naar Satellic, Viapass, Sofico en de kabinetten van de Waalse ministers Prévot en Lacroix gestuurd.

“Bij de laatste telling van het aantal ‘geregistreerde voertuigen’, het aantal ‘bestelde’ boxen en het aantal ‘geleverde’ OBU’s, zouden wij graag precieze cijfers hebben over de verdeling van de Belgische en buitenlandse trucks, de verdeling tussen 3,5 tot 12 ton en +12 ton en de verdeling tussen vrachtwagens en landbouwtractoren”, geeft Michaël Reul van de UPTR te kennen.

Het geval van de landbouwtractoren

Vooral de gegevens over landbouwtractoren verontrusten de UPTR. “Volgens de cijfers van de Waalse Federatie van de Landbouw (Fédération Wallonne de l’Agriculture – FWA), waarover de krant L’Echo berichtte, zouden (in Wallonië) slechts 8.000 landbouwtractoren een uitzondering aangevraagd hebben en dat op de 30.000 tractoren die (nog altijd volgens de FWA) “uitsluitend” landbouwactiviteiten verrichten. De FWA heeft het over een totaal van 76.000 landbouwtractoren (nog altijd voor Wallonië). Indien mijn berekeningen juist zijn, dan stel ik vast dat 46.000 Waalse landbouwtractoren nog een OBU aangemeten moeten krijgen tegen 1 april 2016…”, aldus nog Reul.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!