A-SIS ondersteunt Parfums Christian Dior bij mondiale intralogistiek

 21/01/2019  Claude Yvens  ICT & Magazijninrichting
A-SIS ondersteunt Parfums Christian Dior bij mondiale intralogistiek

A-SIS heeft een nieuw WMS geinstalleerd in het magazijn van Parfums Christian Dior in het Franse Saint Jean de Braye. Daarnaast werd het orderverzamelen van complete pakketten geautomatiseerd. 

A-SIS (het softwaremerk uit de Savoye Divisie)staat Parfums Christian Dior al 15 jaar bij. In 2003 hebben de A-SIS teams destijds het WMS LM7 geïnstalleerd in in het DC in  Saint Jean de Braye. In 2012, volgde een nieuw project voor de aanpassing van de gemechaniseerde magazijnsystemen. A-SIS installeerde haar complete LM WCS systeem, waarmee alle geautomatiseerde apparatuur en systemen kunnen worden aangestuurd. Om het automatiseringsproces in het DC te versnellen, richtte het luxemerk zich wederom tot A-SIS. Deze keer ging het om het automatiseren van het orderverzamelen van complete pakketten en de implementatie van pickstations op basis van het ‘goods-to-man’ principe. Hierbij zorgde A-SIS voor een migratie vanuit het LM7 WMS naar LMxt, dat vooral  geschikt is voor grotere bedrijven. In combinatie met LMxt bestuurt de WCS-module alle geautomatiseerde apparatuur, terwijl de LM Label-module zorgt voor het printen van de nodige documenten voor transport en de overdracht richting de vervoerders. Als  uitbreiding op deze configuratie zal binnenkort LM Tracking worden geïmplementeerd; een web portaal dat zorgt voor de traceerbaarheid van de bestellingen.

A-SIS is nu ook betrokken bij een wereldwijde uitrol door het installeren van het Magistor WMS op verschillende locaties in Azië-Oceanië en in Mexico. De uitgebreidere LMxt oplossing werd bij Parfums Christian Dior in het regionale distributieplatform in Singapore uitgerold, waar ook gewerkt wordt met ‘goods-to-man’-systemen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!