Descartes maakt succesvolle importaangifte in nieuw Brits douanesysteem mogelijk

 18/10/2018  Redactie  IT
Descartes maakt succesvolle importaangifte in nieuw Brits douanesysteem mogelijk

Descartes is erin geslaagd om de eerste importaangifte in het nieuwe Britse douaneaangiftesysteem (Customs Declaration System) mogelijk te maken. 

CDS is het nieuwe Engelse systeem voor het beheren van douaneaangifteformulieren voor import en export. In aansluiting op de technische lancering van CDS werkte Descartes nauw samen met de Engelse douanedienst HMRC om zijn klanten klaar te stomen zodat ze declaraties via het nieuwe systeem kunnen indienen. De eerste aangiftes werden op 3 september gedaan,

“We zijn vereerd dat onze software werd gebruikt voor de eerste succesvolle CDS-aangifte. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van CDS”, zegt Martin Meacock, Director eCustoms Product Management van Descartes. “De verschillen tussen CDS en het vorige systeem zijn niet alleen van technische aard, maar gaan ook over de regels en datavereisten om te voldoen aan de EU Union Customs Code (UCC). We hebben nauw samengewerkt met zowel de Engelse douanedienst als onze klanten om aan die vereisten te kunnen voldoen. Binnenkort introduceren we nieuwe features om de functionaliteit van CDS-import en -export in toekomstige releases te ondersteunen.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!