KVG-Trans rust trailervloot uit met Trailer4U

 02/10/2018  Redactie  IT
KVG-Trans rust trailervloot uit met Trailer4U

KVG-Trans (nu onderdeel van de Van Moer Group) heeft zijn tachtig trailers uitgerust met Trailer4U van Trimble Transport & Logistics. Dankzij deze telematica-oplossing heeft het transportbedrijf uit Antwerpen beter zicht op de exacte positie van elke trailer.

KVG-Trans is gespecialiseerd in tankcontainertransport, voornamelijk van gevaarlijke stoffen, tussen de haven van Antwerpen en verschillende chemiefabrieken in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en andere landen. Daarnaast vervoert KVG-Trans ook reefers en boxcontainers. “Dat doen we met circa veertig eigen trucks en tachtig eigen chassis, maar we maken ook gebruik van een pool met circa 25 charters”, vertelt Daan Bisselink, vlootbeheerder bij KVG-Trans. Om een beter zicht te hebben op de exacte positie van elk chassis (want niet elke chauffeur rapporteert even zorgvuldig waar een chassis is neergezet, of met welk chassis hij op pad gaat…) koos KVG-Trans voor Trailer4U, het telematicasysteem van Trimble Transport & Logistics voor trailers. KVG-Trans had alle trucks al voorzien van CarCube, de vast ingebouwde boordcomputer van Trimble.

Het systeem bestaat uit een modem die op de trailer wordt gemonteerd. Die verstuurt eenmaal per dag de positie van de stilstaande trailers. Zodra een trailer in beweging wordt gebracht, verstuurt de modem eveneens een signaal. Vervolgens kan de route van de trailer nauwgezet worden gevolgd. “Onze planners weten nu precies waar welk chassis staat, maar ook met welk chassis een chauffeur op pad is. Ze weten welke tankcontainers, flexitanks, boxcontainers of reefers op dat chassis passen en kunnen dus sneller en eenvoudiger vervolgopdrachten inplannen”, vertelt Bisselink. Directeur Kurt van Gijsel valt hem bij. “Als de vloot met trailers groeit, wordt een tracking- en tracingssysteem onmisbaar.” Trailer4U is compatibel met de andere IT-systemen van de firma. Daan Bisselink kan op één scherm in FleetCockpit zowel de trucks als de trailers volgen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!