8 nieuwe Iveco Stralis bij Transport Cools in Deinze

 18/12/2013  Yannick Haesevoets  Economie
8 nieuwe Iveco Stralis bij Transport Cools in Deinze

Transport Cools uit Deinze heeft recentelijk acht nieuwe Iveco trekkers Euro V in dienst gezet. De levering bevat enerzijds 3 stuks drie-assige IVECO Stralis Hi-Way van het type AS440S46T/XP met een centraal gestuurde liftas en anderzijds vijf 4×2 trekkers met Cursor 13 FTP motor van 500 pk met intarder.

“Het is geen toeval dat ons bedrijf opnieuw voor Iveco gekozen heeft. Wij kennen de producten sinds vele jaren.Wat ook een essentiële rol heeft gespeeld is de heropening van een Iveco garage in Deinze. De service van Iveco Dealer Eagle Trucks Center en de goede prijs/kwaliteit verhouding van Iveco verklaart onze keuze”, zegt Freddy Cools (technische dienst/aankoop). “Bij een volgende aankoop, zullen de Euro VI modellen ongetwijfeld Cursor 11 motoren zijn. Ik ben altijd voorstaander geweest van wat zwaardere motoren omwille van het koppel maar met de ontwikkeling van de technologie heb ik moeten vaststellen dat wij ons werk probleemloos kunnen uitvoeren met een kleinere cilinderinhoud en ook met een gunstige invloed op het verbruik”.

Transport Cools richt zich voornamelijk op de agrarische sector. De ladingen van de graankippers bestaan voornamelijk uit losgestorte kunstmeststoffen, agrarische producten en veevoeders. De kippers rijden nationaal maar vooral internationaal (hoofdzakelijk Frankrijk en Nederland).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!