8 nieuwe DAFs voor Transport L. Van Bogaert

 05/10/2016  Claude Yvens  News Transport
8 nieuwe DAFs voor Transport L. Van Bogaert

Transport L. Van Bogaert viert 80-jarig bestaan met een nieuwe aandeelhouder, een verhuizing naar een nieuwe vestiging in de industriezone Zwaarveld (Hamme) en acht nieuwe DAF XF .

Recent heeft Herst Holding een minderheidsparticipatie in het bedrijf genomen, maar Transport L. Van Bogaert blijft een familiebedrijf. Met Bart Malfliet staat intussen al de derde generatie aan het hoofd van de firma. In de toekomst ziet hij logistiek een steeds grotere plaats krijgen, wat niet wegneemt dat hij blijft investeren in zijn rollend materiaal.
Transport L. Van Bogaert opteerde dus opnieuw voor acht DAF XF Euro 6 met 460 pk na de aankoop van zeven DAF CF vijf jaar geleden. “Wij hebben gekozen voor een model met een kleine liftas, zodat wij op ieder moment binnen de wettelijke normen inzake gewicht en aslasten kunnen rijden. Een meerinvestering die ik ondertussen al teruggewonnen heb, door het grote aantal controles op overlading”, benadrukt Bart Malfliet. De eerste truck rijdt sinds mei en sinds juli zijn alle nieuwkomers afgeleverd door Garage Van den Keybus uit Belsele. Uit de eerste verbruiksresultaten blijkt dat de nieuwkomers 3 tot 4 l/100 km winnen ten opzichte van hun voorgangers van de vorige generatie van andere merken.

foto 2 Van Bogaert

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!