Transportmanagement.be

50% meer autonomie voor de Renault Kangoo ZE

 22/06/2017  Claude Yvens  Van
50% meer autonomie voor de Renault Kangoo ZE

De in januari aankondigde nieuwe Renault Kangoo ZE maakt zich klaar om zijn intrede te doen op de markt. Dankzij een nieuwe motor, een nieuwe batterij, een nieuwe lader en een geïntegreerde warmtepomp werd de autonomie met 50% verhoogd.

Renault heeft bekendgemaakt dat de nieuwkomer over een autonomie van 270 km NEDC (New European Driving Cycle) zal beschikken. Momenteel schommelt de autonomie tussen 120 en 200 km, afhankelijk van de omstandigheden en het nuttig laadvermogen. Er is dus hoe dan ook sprake van een verhoging van de autonomie met minstens 50% in vergelijking met de officiële cijfers van de vorige generatie. Deze boost is volgens Renault onder meer te danken aan de nieuwe batterij van 33 kWh met verhoogde energiewaarde. Renault maakt eveneens gebruik van de nieuwe R60-motor van 44 kWh en een innovatie die voor het eerst haar opwachting maakt in de sector van de elektrische bedrijfsvoertuigen: een warmtepomp die in verbinding staat met de klimaatregeling, waardoor de autonomie in koude weersomstandigheden kan verhoogd worden. Er wordt immers minder gebruik gemaakt van elektrische weerstanden die een negatieve impact hebben op het energieverbruik en de autonomie.

Dankzij de nieuwe lader kan de nieuwkomer bovendien tweemaal sneller opgeladen worden (35 km autonomie per uur). Daar bovenop lanceert Renault twee geconnecteerde diensten: ZE Trip om één van de 80.000 openbare laadpalen op te sporen op de Europese wegen en ZE Pass om de laadbeurten te betalen.

De Renault Kangoo ZE is beschikbaar in twee wielbasissen: 2.697 en 3.081 mm.

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!