5 extra Volvo-ecocombi’s bij Vincent Logistics

 19/12/2018  Claude Yvens  Trucks
5 extra Volvo-ecocombi’s bij Vincent Logistics

Vincent Logistics is een van de Belgische pioniers wat het gebruik van ecocombi’s betreft. Het bedrijf uit Herstal heeft onlangs nog vijf bijkomende voertuigen, dat het bij Volvo Trucks had besteld, in gebruik genomen.

De economische en ecologische voordelen van ecocombi’s zijn intussen genoegzaam bekend, maar Jean Vincent, gedelegeerd bestuurder van Vincent Logistics, voegt daar nu nog een nieuw voordeel aan toe. Dat houdt verband met de moeizame zoektocht naar bekwame chauffeurs. Vincent Logistics heeft gekozen voor combinaties met een Volvo FM-vrachtwagen van 500 pk, een dolly en een normale oplegger. “Met de technische hulp van Volvo Trucks, de fabrikant van de bovenstructuur, die van de dolly en die van de oplegger, zijn we erin geslaagd om voor de hele combinatie een ledig gewicht te halen van iets minder dan 19 ton”, verklaart Jean Vincent nog. Dankzij die technische keuze kunnen we het type motorvoertuig en getrokken materieel bovendien zoveel mogelijk standaardiseren, zodat het bedrijf zijn voorraad wisselstukken kan afbouwen en er minder lang aan de voertuigen hoeft te worden gewerkt.

De bestelling van de ecocombi’s werd in nauwe samenwerking met Volvo Trucks Belgium en Truck Service Sébastian, de concessiehouder in de regio Luik, geplaatst. “Het is niet zo eenvoudig om een ecocombi te configureren. We moesten er niet alleen op letten dat het gewicht goed werd verdeeld, maar we wilden ook de beste oplossingen zoeken om het ledig gewicht te verminderen. Daarnaast hebben we samen met Jean Vincent uitgezocht wat de ideale motor was, onder andere in functie van de remvereisten. Daarom hebben we, naast de VEB+-motorrem, ook voor een bijkomende retarder geopteerd”, verklaart Yves Sébastian van Truck Service Sébastian, de vaste concessiehouder van het bedrijf.

 

 

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!