Autonome Still iGo Neo volgt orderpicker op de voet

 14/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Autonome Still iGo Neo volgt orderpicker op de voet

De intralogistieke specialist STILL heeft op de vooravond van de beurs LogiMAT in Stuttgart zijn nieuwste ontwikkeling iGo Neo CX 20 voorgesteld. De iGo neo CX 20 heeft interactie met de  magazijnmedewerker en volgt hem tijdens het orderverzamelen op de voet. De nieuwe oplossing werd ook al onmiddellijk verkozen tot ‘Beste product’ van de LogiMAT in 2016.

Doordat de iGo Neo de bestuurder autonoom op de voet volgt, kan de medewerker zich volledig concentreren op het orderverzamelen. Praktijktests wijzen uit dat met de autonome iGo Neo CX 20 een tijdsbesparing tot 30 procent realiseert. Aangezien het tijdrovende op- en afstappen van het voertuig wegvalt, betekent dit een duidelijk hoger verzamelvermogen.

Draagvermogen tot 2 ton
De STILL orderverzamelaar CX 20 heeft een draagvermogen tot twee ton. Ingenieurs hebben met behulp van intelligente robottechnologie cognitieve vaardigheden in dit orderverzamelvoertuig ingebouwd. Het resultaat is een autonoom systeem dat optimaal geschikt is voor het verwerken van orderverzamelopdrachten.  Bijvoorbeeld in de Retail-,  onderdeelvoorziening – of  web shops.

Het voertuig houdt steeds rekening met de orderverzamelaar zodat er voldoende veiligheidsafstand blijft en de  medewerker zich vrij rond  de truck kan bewegen. De iGo Neo let op kruispunten en observeert hindernissen.

Interactieve tussen mens en machine
Dit interactieve samenspel tussen mens en machine wordt mede mogelijk gemaakt door het geïntegreerde Motion Tracking System.  Het gezichtsveld wordt gestuurd met een sensor en laat het voertuig toe om permanent in de 360°-modus op zijn omgeving te reageren. Met de lasergestuurde omgevingsherkenning kan de iGo Neo de complete magazijntopologie waarnemen en naast stellingen of hindernissen, ook andere personen detecteren.

Dankzij “Automation on Demand” kan de bestuurder op elk moment beslissen of hij het voertuig manueel of autonoom wil gebruiken. Het voertuig wordt op dit moment door een standaardbatterij  aangedreven, maar ook het gebruik van lithium-ion technologie is mogelijk. De STILL iGo neo CX 20 is vanaf juli 2016 verkrijgbaar.

‘Beste product’ LogiMAT 2016
STILL viel tijdens de LogiMAT 2016 in Stuttgart al onmiddellijk in de prijzen. In de categorie “Orderverzamel-, transport-, hef-, opslagtechniek” heeft STILL met de iGo neo CX 20 de prijs voor “BESTE PRODUCT” gewonnen.

Photo n° 1_iGo neo CX 20_Des partenaires intuitifs Photo n° 3_iGo neo CX 20_Passer en position de départ d’une simple touche Photo n° 7_iGo neo CX 20_Reconnaissance des casiers vides Photo n° 9_iGo neo CX 20_Des ressources face aux obstacles Photo n° 11_iGo neo CX 20_Une préparation des commandes individualisée Photo n° 12_iGo neo CX 20_Réduction des déplacements pouvant atteindre 3,2 km Photo n° 15_iGo neo CX 20_L’indicateur optique Photo n° 16_iGo neo CX 20_Capteurs de suivi des mouvements Photo n° 18_iGo neo CX 20_Intelligence et physique

Lees alles over Still in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!