300 km autonomie voor de nieuwe elektrische bus van Van Hool. En hoeveel voor een truck?

 11/10/2017  Claude Yvens  Trucks
300 km autonomie voor de nieuwe elektrische bus van Van Hool. En hoeveel voor een truck?

Van Hool heeft onlangs bekend gemaakt dat het is gestart met de productie van een elektrische bus die het samen met het Amerikaanse Proterra heeft ontwikkeld. De bus zou een autonomie hebben van 300 kilometer in normale verkeersomstandigheden. 

Achter Proterra verschuilen zich tal van oud-werknemers van Tesla, zoals de CEO Ryan Popple (vroeger financieel directeur bij Tesla). Proterra liet in september al van zich horen, toen het voor de derde keer het autonomierecord voor een elektrische bus brak (1772 kilometer met een bus van 12,2 meter lang).
Van Hool zal de Proterra-techniek gebruiken voor een gamma elektrische bussen die in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2019 op de markt zullen komen. De beloofde actieradius van 300 km komt overeen met een 50% winst ten opzichte van de elektrische bussen die nu reeds op de markt zijn. Ook is die beduidend hoger dan de 160 km die Cummins op zijn eigen elektrische truck heeft beloofd. Tesla daarentegen, geeft voor de trekker die het op 26 oktober zal voorstellen momenteel nog een autonomie door van 320 tot 480 km. De derde deelnemer aan deze elektrischetruckrace, Nikola, lost op dit ogenblik nog niets over de autonomie van zijn vrachtwagen met een brandstofcel en waterstof die het op basis van een Bosch-technologie heeft ontworpen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!