Kilometerheffing: Satellic krijgt concurrentie van Axxès

 29/09/2015  TransportMedia  News Transport
Kilometerheffing: Satellic krijgt concurrentie van Axxès

De nakende invoering van de kilometerheffing in ons land (voorzien voor 1 april 2016) zorgt voor de nodige opwinding: Axxès, een Franse aanbieder van teletolkaarten, werpt zich op als concurrent voor Satellic. De Fransen maken zich sterk dat ze een automatisch registratietoestel per satelliet (OBU) kunnen aanbieden voor de Belgische kilometerheffing.

Axxès wordt voor Satellic hoe dan ook een concurrent om rekening mee te houden. De Viaxxès SAT-badge wordt reeds in verschillende Europese landen toegepast (Frankrijk, Spanje, Portugal). Zelfs in België is deze badge reeds beschikbaar voor de tolheffing aan de Liefkenshoektunnel! Het Franse bedrijf werd in 2005 opgericht en telt ondertussen 30.000 klanten. 250.000 badges zijn nu reeds in omloop.

Aanstaande woensdag organiseert Satellic een persconferentie. Het is nu reeds duidelijk dat Axxès één van de gespreksonderwerpen wordt. Mocht Satellic ervoor kiezen om het er niet over te hebben, dan zullen er ongetwijfeld journalisten aanwezig zijn om dit onderwerp aan te snijden…

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!