Een CombiMAX-combinatie voor Team Heavy Weight

 16/09/2015  TransportMedia  Economie, Trucks, Nieuwsbrief
Een CombiMAX-combinatie voor Team Heavy Weight

Team Heavy Weight ontving onlangs een CombiMAX-combinatie bestaande uit twee drieassige draaistellen en een tweeassig en een vierassig draaistel, twee extraverlaagde plateaus, een “add-on” extensie en twee zwanenhalzen.

“Met de CombiMAX kunnen we ladingen van meer dan 100 ton over lange afstanden vervoeren,” legt bedrijfsleider Eric Hufkens uit. “De CombiMAX voldoet hiervoor aan een aantal essentiële vereisten, zoals een optimaal ledig gewicht en een niet al te lange, compacte constructie.”

Jef Hufkens werkt als chauffeur dagelijks met de nieuwe oplegger: “Onlangs heb ik in een havengebied een 5+7-combinatie in een 3+6-combinatie omgebouwd, zonder hulp van een kraan. Ik heb de ontmantelde elementen simpelweg op het extraverlaagde plateau geladen. Op die manier bleef de totale lengte van de aanhangercombinatie korter dan 30 meter en kon ik dezelfde dag nog naar huis terugkeren. Zo heb ik tien wachturen en een voertuig ter begeleiding uitgespaard. En dat met een ombouw die op zich slechts drie uur in beslag neemt”. Team Heavy Weight voert talloze trajecten uit in gans Europa en ook op dat niveau biedt de CombiMAX vele voordelen: “Wanneer we uit Duitsland komen met een 3+6-combinatie met een verlaagd plateau en een asbelasting van 12 ton, laten we eenvoudigweg twee lijnen assen aan de Belgische of de Franse grens achter, waarna we onze weg met een 3+4-combinatie en 13 asbelasting verderzetten.”

Lees alles over MAX Rental in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!