XPO Logistics neemt Con-Way over

 14/09/2015  TransportMedia  Contract Logistics
XPO Logistics neemt Con-Way over

2,6 miljard euro. Dat is, althans volgens verschillende Amerikaanse media, het bedrag waarvoor XPO Logistics de firma Con-Way overneemt. Nadat het bedrijf in juni nog Norbert Dentressangle opkocht, neemt het er nu dus nog een tweede transportgigant bij. Met deze twee aanwinsten zal het zakencijfer van XPO Logistics stijgen naar 15 miljard dollar, zes keer hoger dan in 2014. XPO Logistics wil in 2019 een zakencijfer kunnen voorleggen van 23 miljard dollar, wat nog andere overnames laat vermoeden.

Met de aankoop van Con-Way (waaronder eveneens het Nederlandse Menlo Logistics valt), krijgt XPO Logistics nu ook toegang tot de markt van het Amerikaanse wegtransport. Tot nu toe was dit bedrijf actief als tussenschakel tussen verladers en vervoersbedrijven. Con-Way is de 3de grootste speler voor wegtransport in de VS en is vooral gespecialiseerd in de consolidatie van de transportstromen van verschillende klanten.

Tijdens het eerste kwartaal van 2015 was het bedrijf goed voor een omzetcijfer van 2,8 miljard dollar en een winst van 65,8 miljoen dollar. Eind oktober zou de overname van Con-Way afgerond moeten zijn.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!