19 voertuigen in beslag genomen bij Jost Group

 19/02/2019  Claude Yvens  Wetgeving
19 voertuigen in beslag genomen bij Jost Group

Volgens onze collega’s bij Het Laatste Nieuws heeft het Federaal Parket bij Jost Group 19 voertuigen in beslag genomen en wil het nog met 281 andere voertuigen hetzelfde doen. Het Federaal Parket beaamt dat laatste cijfer niet, maar bevestigt inderdaad de tenlasteleggingen tegen het Belgisch-Luxemburgse bedrijf.

“Er zijn effectief 19 voertuigen verzegeld en we hebben een vraag ingediend voor andere voertuigen, maar ik kan u niet bevestigen over hoeveel voertuigen het gaat omdat de onderzoeksrechter die met het dossier belast is zich niet over het onderwerp wenst uit te spreken”, liet de woordvoerder van het Federaal Parket gisterenmorgen weten. De woordvoerder bevestigde nog dat er een aanklacht met vier tenlasteleggingen tegen het bedrijf Jost Group loopt: mensenhandel, witwassen van geld, criminele organisatie en sociale fraude. Ter herinnering, dit grote onderzoek begon al in mei 2017 met de vrijheidsbeneming van vier personen waaronder Roland Jost zelf. Zeven maanden later werd Roland Jost opnieuw van zijn vrijheid beroofd en onmiddellijk daarna terug vrijgelaten. De grond van de zaak is het veronderstelde inzetten van chauffeurs uit Oostbloklanden voor binnenlandse transportactiviteiten in België.

De volgende fase in dit complexe dossier volgt op dinsdag 26 februari in kortgeding in de rechtbank van Luik.

We hebben contact met het bedrijf proberen op te nemen maar Jost Group heeft nog niet gereageerd. De vakbond BTB-ABVV is dan weer blij te zien dat het Federaal Parket concrete acties tegen Jost Group onderneemt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!