18.000 m² extra op Liege Airport

 02/11/2017  Claude Yvens  Multimodaal
18.000 m² extra op Liege Airport

Terwijl de aanleg van gebouw B16 bis (6.000 m²) in de zone Cargo Nord nog maar pas is afgerond, kondigt Liege Airport reeds twee nieuwe investeringen aan. Meer bepaald de bouw van nieuwe opslagplaatsen en infrastructuur voor de goederenbehandelaars.

In eerste instantie gaat het over het toekomstige gebouw B24 (12.000 vierkante meter) die in een uithoek van de zone Cargo Nord zal worden opgetrokken. Vervolgens zal de westkant verder worden uitgebreid met gebouw B16 ter van 6.000 m², op een betonplaat van in totaal 8.000 m². Beide gebouwen moeten operationeel zijn tegen eind 2018. Deze nieuwe uitbreidingen gaan gepaard met een investering van 2 miljoen euro, op kosten van Liege Airport. De luchthavenautoriteiten willen hiermee inspelen op een nieuwe stijging van het luchtvrachtverkeer in combinatie met de vestiging van logistieke bedrijven in de aangrenzende industriezone, die beheerd wordt door Sowaer (Société Wallonne des Aéroports). Liege Airport hoopt met deze investeringen 300 extra jobs te creëren.

Luc Partoune, CEO van Liege Airport, ziet het als volgt: “De luchtvrachtactiviteiten zitten wereldwijd in de lift dankzij de goed draaiende economie in Europa. Bovendien zorgt de toegenomen e-commerce voor nieuwe nichespelers. Ten slotte proberen we optimaal te profiteren van de verzadiging van de luchthaven van Amsterdam.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!