15 tot 20% alternatieve aandrijvingen in 2025… in Nederland

 15/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Trucks
15 tot 20% alternatieve aandrijvingen in 2025… in Nederland

De economische afdeling van de ING bank heeft een rapport gepubliceerd over het commerciële potentieel van trucks met alternatieve aandrijving.

De besluiten van dit rapport zijn bemoedigend: onder druk van de autoriteiten en de verladers zullen transporteurs in 2025 tussen 15 en 20% van hun truckaankopen besteden aan elektrische, hybride of gasvoertuigen. Een stevige stijging tegenover de 1% die er nu aan besteed wordt. De cijfers gelden echter enkel voor de Nederlandse markt, waar het netwerk van gastankstations veel beter ontwikkeld is als in België en waar de steden veel strengere toegangsregels voor vervuilende voertuigen hebben vastgelegd. Het koopgedrag zal pas vanaf 2020 echt beginnen te veranderen, zodat het aandeel van de alternatieve aandrijvingen in de vloten tegen 2025 al tussen 5 en 10% zal bedragen.

Groot potentieel voor LNG

De specialisten van ING hebben vooral vertrouwen in vloeibaar LNG gas. “Naast de voordelen die samengeperst gas (CNG) al heeft inzake CO2-uitstoot, zal LNG de overgang naar biogas veel gemakkelijker maken”, legt Michiel Bremmers, Senior Asset specialist trucks & trailers uit.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!