15 Mercedes-Benz 4×2 bij Proximus

 09/07/2018  Claude Yvens  Trucks
15 Mercedes-Benz 4×2 bij Proximus

Mercedes-Benz leverde onlangs de eerste van vijftien trucks aan Proximus. Het gaat om elf Arocs 2127 4×2 en vier Atego 1618 4×2, die ingezet zullen worden in de regionale afdelingen van de telecommunicatiespecialist.

Tot nu toe leverde Mercedes-Benz vooral Sprinters aan Proximus. Deze keer gaat het om zware trucks. “Wij vinden het erg belangrijk dat we kunnen samenwerken met partners waarmee we al een vertrouwde manier van werken hebben”, vertelt Benny De Bock, die binnen Proximus toeziet op de voertuigleveringen en de naverkoop.

De nieuwe trucks zijn allemaal voorzien van een kipopbouw van WAF en van een HMF laadkraan. De verschillende regioverantwoordelijken hadden de keuze tussen de Arocs of de Atego. Een keuze die vooral gebaseerd is op het voertuigconcept. Bij de Arocs staat de HMF 1330 kraan immers achter de cabine, terwijl de HMF 610/K2 kraan van de Atego achteraan gemonteerd is. De 15 nieuwe voertuigen zullen ingezet worden voor het opnieuw in orde brengen van terreinen nadat de lassers van Proximus hun werk hebben afgerond.

All-in contract

Proximus koos voor een all-in leasing met onderhoudscontract en buy-back. “Dat geeft ons maximale zekerheid en flexibiliteit, aangezien wij jaarlijks zullen bekijken of wij de in het contract vooropgestelde kilometerstanden al dan niet zullen halen of overschrijden”, legt Benny De Bock uit. Proximus kan in dat geval een aanpassing van hun leasingcontract krijgen in functie van de jaarlijkse kilometers en de looptijd. Proximus geeft er ook de voorkeur aan om met key dealers te werken als het op onderhoud aankomt. In dit geval gaat het om Van & Truck Center Mechelen en Truck Center Sint-Pieters-Leeuw.

 

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!