120.000 ondernemingen rekenen tol af via DKV

 10/03/2016  Yannick Haesevoets  Advertorial
120.000 ondernemingen rekenen tol af via DKV

 Al 120.000 ondernemingen op gebied van transport en logistiek rekenen hun bedrijfsinkopen af via DKV Euro Service. Hierbij maken ze gebruik van de in totaal ruim 2,5 miljoen DKV tankkaarten en on board units. Dat maakt het traditierijke DKV met zijn geschiedenis van ruim 80 jaar en meer dan 30 jaar ervaring op tolgebied tot een van Europa’s grootste experts op gebied van tol afrekenen.

Van België tot Rusland, van Noorwegen tot Spanje: overal waar in Europa tol of kilometerheffingen gelden, rekent DKV Euro Service ze af voor de klant. Bij de klassieke afrekensystemen komen tal van diensten kijken, variërend van btw-restitutie tot aan DKV COCKPIT, het client portal dat online toegang biedt tot data op gebied van tol- en fuel card transacties. Momenteel kunnen al ca. 30 Europese tol- en kilometerheffingen worden afgerekend met behulp van de DKV CARD, DKV BOX en diverse boxen van derden. Ongeacht de hoeveelheid verschillende tolsystemen die de klant via DKV wil afrekenen, hij ontvangt steeds slechts één overzichtelijke factuur.

Service range afhankelijk van tolexploitant
“De vorm van de dienstverlening die bij een bepaalde kaart of tolbox hoort, hangt af van de heffing in kwestie en de tolexploitant,” weet Gertjan Breij, Managing Director DKV Euro Service Benelux. In geval van de Belgische trucktol die dit jaar van start gaat, biedt DKV bovenop een ‘best price guarantee’ ook de zogeheten Premium-registratie. Die behelst het volledige programma en komt neer op aanmelding op het systeem van de tolexploitant, bestellen van tolboxen en de volledige afrekenprocedure.

Eén tolbox voor heel Europa in voorbereiding
Hoewel er nu nog geen OBU op de markt is die door heel Europa inzetbaar is, biedt DKV met zijn DKV BOX nu al een tolbox aan die landonafhankelijk kan worden gebruikt. Samen met het in het Duitse Langenfeld gevestigde AGES Maut System GmbH & Co. werkt DKV intensief aan een oplossing voor uniform Europees tolafrekenen onder de naam EETS (European Electronic Toll Service). Tot op heden zijn de technische, commerciële, contractuele en juridische randvoorwaarden echter nog niet overal hierop afgestemd.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!