11 Mercedes-Benz Actros voor Transcona

 25/02/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
11 Mercedes-Benz Actros voor Transcona

Transportbedrijf Transcona uit Floreffe heeft 11 Mercedes-Benz-trekkers van het type Actros 1942 besteld. Drie voertuigen werden reeds geleverd, terwijl de acht andere in de loop van de komende maanden geleverd worden.

Transcona is een familiebedrijf dat in 1964 van start ging met de distributie van gasflessen in België. Later werden de activiteiten uitgebreid met het internationaal vervoer van kalkproducten in bulk. Het klantenbestand bestaat uit bedrijven die actief zijn in de productie van cement, kalk, meststoffen en glas. De activiteiten vinden hoofdzakelijk plaats in België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Engeland.

Om de activiteiten in goede banen te leiden, maakt Transcona gebruik van een wagenpark van 17 trekkers en 35 opleggers. Verder doet de onderneming uit Floreffe beroep op 10 eigen rijders om het bestaande chauffeursbestand aan te vullen en de uitgebreide waaier aan diensten te kunnen verzekeren. Laurent Dupont, verantwoordelijke voor de planning en aankoop van het rollend materieel bij Transcona: “Voor onze motorvoertuigen doen we beroep op twee verschillende merken. Enerzijds om de concurrentie uit te spelen en anderzijds om het aantal referenties en wisselstukken tot een minimum te beperken. Mercedes-Benz is met 13 op 17 voertuigen het sterkst vertegenwoordigd. Wij hebben alle, door Mercedes-Benz voorgestelde, veiligheidsvoorzieningen laten installeren. We hebben uiteraard ook aan het brandstofverbruik gedacht, met onder meer de installatie van FleetBoard. Deze tool biedt ons de mogelijkheid om het rijgedrag van de chauffeurs te analyseren, zodat ze hun werk nog beter kunnen doen. Hiermee streven we naar een optimaal brandstofverbruik, zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen“.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros zullen gemiddeld zo’n 100.000 km per jaar afleggen. Ze zijn allen onderhevig aan een ‘buy back’-contract van drie jaar.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!