100 Kögel Cargo Rails vooor CLdN Cargo

 21/07/2016  Claude Yvens  News Transport
100 Kögel Cargo Rails vooor CLdN Cargo

CLdN Cargo BV (een filiaal van de Belgische groep Cobelfret) heeft 100 exemplaren van de Kögel Cargo Rail gekocht. Deze trailers zijn geschikt voor RoRo vervoer.

CLdN Cargo is gevestigd in Rotterdam en zorgt voor ‘door-to-door’ oplossingen in heel Europa, en in het bijzonder tussen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Zijn voertuigenpârk telt ongeveer 800 trailers, en met deze 100 nieuwe Kögels breidt CLdN Cargo zijn vloot uit.

De Kögel Cargo Rail zijn bestemd voor oor het multimodale vervoer en zijn dus uitgerust met een versterkt chassisframe et versterkte uitvoeringen. Ze zijn volgens DIN EN 12642 Code XL gecertificeerd. De specifiele Ro/Ro-uitrusting bestaat uit  een diagonale versterking tussen langsdrager en buitenframe, een tien millimeter dikke gesloten glijplaat, een tien millimeter dikke zadelplaat, twee nazuigventielen, vier paar sjorringen voor zware lasten met 12.000 kilogram testkracht alsmede markeringen volgens DIN EN 29367-2. Eén paar standaard Ro/Ro-sjorringen voor is vervangen door een paar Ro/Ro-sjorringen aan de voorkant van het frame bij de koningspen verder buiten rechts en links. Een ander paar standaard Ro/Ro-sjorringen achter is vervangen door een paar sjorringen voor zware lasten vóór de onderrijbeveiliging. Dit voorkomt beschadigingen van de verlichtingsdragers bij het gebruik van kettingen. Bovendien is een acht millimeter dikke glijplaat in het voorste gedeelte tussen buitenframe en langsdrager gemonteerd. De dubbel vastgeschroefde versterkte zadelpennen in de Ferry-uitvoering met rollen en een tot 2.340 millimeter ingekorte onderrijbeveiliging met glij-ijzers completeren de CLdN Ro/Ro-uitrusting.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!