10 New Generation Scania’s bij Nirotrans

 21/09/2017  Redactie  Trucks, Nieuwsbrief
10 New Generation Scania’s bij Nirotrans

Nirotrans uit Westmalle heeft zijn wagenpark uitgebreid met 10 nieuwe Scania’s. Die zullen worden ingezet voor het vervoer van vliegtuigonderdelen.

Nirotrans werd in 1986 opgericht door Roby Vissenberg en zijn echtgenote Nicole Peeters. Intussen zitten ook zoon Nick en dochter Sarina mee in het bedrijf, dat zich toelegt op het transport van vliegtuigonderdelen. “Dat kunnen zowel motoren, vleugels, banden, zwarte dozen als onderhoudsgereedschappen voor vliegtuigen zijn”, zegt Roby Vissenberg. “Om de grote vliegtuigmotoren te kunnen vervoeren hebben we speciale diepladers laten bouwen die ladingen aankunnen tot 4 meter breed en 5 meter hoog. Omwille van de hoge waarde van de materialen worden ze in een gesloten trailer vervoerd en zijn ook aangepaste verzekeringen vereist. Die zijn ook van toepassing op het vervoer van diverse andere waardetransporten die we doen.”

King of the Road

De onderdelen worden zowel binnen als buiten Europa vervoerd. Vijf nieuwe Scania-trekkers zullen ingezet worden voor deze just in time transporten, zowel met enkele als dubbele bemanning. De volledig vlakke vloer van de Scania S zorgt ervoor dat de ruime cabine ten volle kan benut worden door de chauffeurs die soms twee weken onderweg zijn. “De luxe S-cabine in King of the Road-uitvoering met lederen interieur, koelkast, microgolfoven en grote opbergruimten wordt bij de chauffeurs zeer gewaardeerd”, zegt Roby. “Mede door deze aantrekkelijke wagens is het voor Nirotrans geen probleem om chauffeurs te vinden. Wij trekken chauffeurs aan die hun beroep met passie uitvoeren en hiervoor ook gerespecteerd worden.” Roby is ook hee tevreden met de eerste verbruikscijfers : “We komen met de Scania S 450 uit op 24 liter per 100 kilometer voor een trekker-oplegger met een totaalgewicht van 35 ton.”

De tien nieuwe trekkers werden aangekocht bij Scania Wijnegem via Scania Finance. Nirotrans heeft zijn eigen garage en bestelt enkel originele stukken bij Partsline. De vloot telt nu 64 trekkers, 2 bakwagens en 9 bestelwagens.

 

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!