1 miljoen trucks in Volvo Gent

 26/11/2018  Hendrik De Spiegelaere  Trucks
1 miljoen trucks in Volvo Gent

Op vrijdag 23 november werd de miljoenste in België geproduceerde vrachtwagen door Koen Knippenberg, plant manager, overhandigd aan de Gentse schepen Martine De Regge. Het miljoenste exemplaar is een Volvo FM vrachtwagen die door de Stad Gent zal ingezet worden. De Stad Gent heeft al 18 Volvo trucks in de vloot.

“Een truck made in Gent, ingezet voor Gent en gebouwd door de mensen in de Gentse Volvo fabriek. Dat is altijd een fantastisch verhaal,” vertelt Johan Hoste afdelingshoofd vloot in het departement Facility Management van de Stad Gent.

Volvo Trucks, de enige grote vrachtwagenbouwer in België startte in 1964 met de productie van trucks in Alsemberg, nabij Brussel. Ruim 10 jaar later, in 1975, werd de vrachtwagenfabriek in Oostakker (Gent) geopend. De productie evolueerde sterk in de 54 jaar dat het bedrijf actief in ons land. Daarnaast breidde Volvo Trucks in Gent haar activiteiten verder uit met een eigen cabinetrim afdeling en het fitten van banden en velgen tot wielen. “Onze Gentse Volvo vrachtwagenfabriek is de grootste Europese vestiging van de Volvo Group. We bouwen alle modellen van het zware Volvo Trucks gamma en we produceren voor meer markten dan vijf jaar geleden,” legt Koen Knippenberg, Vice President Operations Gent plant, uit.

Vandaag heeft Volvo Group Trucks, Gent een productiecapaciteit van meer dan 40.000 trucks op jaarbasis.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!