1 chauffeur op drie kampt met obesitas

 21/09/2018  Claude Yvens  HR
1 chauffeur op drie kampt met obesitas

70 % van de Belgische werknemers in de transportsector zijn te zwaar, en bijna 1 op de 3 kampt zelfs met obesitas. Dat  is de conclusie uit een rapport van IDEWE, een grote externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Voor het onderzoek werden de medische gegevens van bijna 7.000 werknemers in de transportsector onder de loep genomen. Hiermee haalt de transportsector het slechtste resultaat van alle sectoren. In de sector beweegt men blijkbaar te weinig : slechts 22% van wie in de transportsector actief is, beweegt 150 minuten per week.

Lode Godderis, directeur van de dienst ‘Kennis, Informatie & Research’ van IDEWE slaat alarm: Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Wie zwaarlijvig is, loopt aanzienlijk meer risico op hart- en vaatziekten, een te hoge bloeddruk en diabetes. De klassieke gezondheidsacties van bedrijven werken in veel gevallen niet. Enkel wie al ‘gezond denkt’ voelt zich er door aangesproken. Daarom pleit ik voor meer haalbare acties: hoe lager de drempel, hoe meer kans op succes. Ook werkgevers hebben baat bij fitter personeel. Energieke werknemers voelen zich beter in hun vel, zijn productiever èn minder afwezig door ziekte.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!