Volvo Trucks Belux wordt partner van start-up accelerator

 20/03/2019  Claude Yvens  Trucks
Volvo Trucks Belux wordt partner van start-up accelerator

Volvo Trucks Belux is onlangs toegetreden tot de vertical ‘Logistics, Mobility & Smart Cities’ van imec.istart, het start-up acceleratorprogramma van imec.


imec.istart zet start-ups in de logistiek, mobiliteit en smart city domeinen op weg met coaching, financiële ondersteuning en andere faciliteiten. “Voor ons en de starters is het een win-win met veel potentieel. Via de verticals krijgen de start-ups de kans om in contact te komen met een exclusief en voor hen relevant netwerk van bedrijven, wat hun groeikansen op de markt vergroot. Via imec.istart kunnen we de Belgische markt scannen op innoverende bedrijven, die mogelijk voor ons interessante producten of diensten aan het ontwikkelen zijn; en waar we dan eventueel een partnership mee kunnen starten”, zegt Pieter De bruyn, Digital Officer bij Volvo Trucks Belux. Hij mikt in het bijzonder op de uitwisseling van data met het nieuwe digitale platform Volvo Connect, waarop externe partners digitale diensten kunnen bouwen op basis van de trucks data: “Door onze samenwerking hopen wij dat we op een snellere wijze extra diensten aan Volvo Connect kunnen toevoegen,” legt hij uit.

Naast Volvo Trucks zijn ook de Universiteit Antwerpen, Belfius, bpost, BAM Belgium, DP World Antwerp en Brussels Airport Company partners binnen imec.istart.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!