Volvo Trucks Belgium werkt samen met Putzmeister

 26/03/2019  Claude Yvens  Trucks, Andere leveranciers
Volvo Trucks Belgium werkt samen met Putzmeister


Volvo Trucks Belgium gaat een nieuwe samenwerking aan met Putzmeister. De bekende Duitse producent zal nu betonpompen ook voor Belgische klanten opbouwen op een Volvo chassis.

In dat kader werd onlangs een eerste betonpomp van 42 meter gemonteerd op een 8×4 FMX-chassis. “Veruit de meeste mobiele betonpompen worden op maat van de klant gemaakt, omdat de eisen en uitrustingen zo divers zijn. Maar in dit geval ging het om een eenheid dat op het chassis op voorhand werd geassembleerd, zodat het geheel vanuit stock kan worden geleverd. Enkel de specifieke uitrustingen moeten door ons geïnstalleerd worden.”, zegt Wouter Weets, sales manager Concrete Pumps bij MMB, de Belgische verdeler van Putzmeister. Zo’n betonpomp uit stock kan sneller geleverd worden dan een die op maat wordt vervaardigd.

“Betonpompen zijn een kleine nichemarkt. In België wordt het totale aantal geschat op zo’n 350 eenheden. Aangezien ze tussen de vier en tien jaar in gebruik blijven, worden minder dan 80 stuks per jaar in ons land verkocht”, zegt Wouter Weets.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!