DAF zal productiecapaciteit cabinefabriek Westerlo uitbreiden

 24/04/2019  Claude Yvens  Trucks
DAF zal productiecapaciteit cabinefabriek Westerlo uitbreiden

Op korte termijn moet DAF Trucks de productie verlagen van 240 naar 225 trucks per dag, maar moederbedrijf Paccar gelooft nog steevast in zijn Belgische fabriek in Westerlo. DAF zal er 200 miljoen euro in de cabinefabriek investeren.

DAF kondigde dat gisteren aan tijdens een bezoek van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie. Met deze investering stijgt de productiecapaciteit tot 300 ‘kale cabines’ van de DAF CF- en XF per dag. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend. De bestaande Body fabriek van 17.800 m2 wordt met 13.200 m2 uitgebreid. De nieuwe productielijn omvat zo’n 130 robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen. De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien wordt eveneens met 20.000 m2 uitgebreid.

‘Investering voor de toekomst’

DAF president-directeur Harry Wolters: “De nieuwe state-of-the-art Cab Body en Cab Trimming fabrieken zijn nodig om DAF verder te kunnen laten groeien, zowel binnen als buiten Europa. Bovendien illustreert de investering van 200 miljoen euro nogmaals het vertrouwen dat DAF heeft in de toekomst van zijn fabriek in België.”

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!