Transportmanagement.be

Your Mover Logistics behaalt EMAS-milieulabel

 13/11/2012  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Your Mover Logistics behaalt EMAS-milieulabel

Als eerste logistiek en meubelmontagebedrijf in België heeft Your Mover Logistics het EMAS-label behaald. Dit is het strengste certificaat dat een bedrijf kan halen om aan te tonen dat het milieubewust en uitstoot-verlagend tewerk gaat.

Het bedrijf dat in 2007 werd opgericht in de schoot van Your Mover Vandergoten is de jongste jaren zeer sterk bezig de eigen dienstverlening minder milieubelastend te maken. Daarnaast werd recent Nnof (Nearly New Office Facilities) opgericht, een duurzaamheidsconcept om bedrijven te helpen hun kantoormeubilair beter te onderhouden of een tweede leven te bieden. Beide redenen hebben geleid tot de wens van de bedrijfsleiding om de EMAS-certificering te behalen. 

EMAS, wat staat voor ‘Eco-Management and Audit Scheme’, is net als ISO 14001, een milieubeheerssysteem. Om tot het EMAS-label te komen, werd Your Mover Logistics verregaand begeleid door Intertek RDC. Wat de wetgeving betreft, heeft de milieu-adviseur van Voka het bedrijf bijgestaan.  De voorbereidende externe audit werd uitgevoerd door 21 Solutions en de werkelijke certificering werd door SGS uitgevoerd.