Transportmanagement.be

XPO rust deel vloot uit met Trimble-oplossing

 14/06/2017  Claude Yvens  IT
XPO rust deel vloot uit met Trimble-oplossing

Na een geslaagde test zal XPO Logistics een deel van haar Europese vloot uitrusten met telematica-oplossingen van Trimble.

Trimble deelt niet mee hoeveel van de 8.000 vrachtwagens van XPO Logistics betrokken zijn. Om te voldoen aan de specifieke eisen van de verschillende transportactiviteiten van XPO Logistics in Europa, werden de Trimble-oplossingen gebundeld in vier verschillende pakketten: de Truck4U-boordcomputer zonder scherm; de Truck4U-boordcomputer in combinatie met de FleetXPS Android-tablet met een resistief 8-inch touchscreen; de Truck4U-boordcomputer in combinatie met de FleetXPS Android-tablet inclusief een documentscanner; en tenslotte de FleetXPS App voor Android smartphones.

Trimble heeft XPO Logistics ook geholpen om de integratie van de Truck4U-boordcomputers en van de SaaS-gebaseerde backoffice platformen van Trimble met de totale IT-infrastructuur van XPO en de bestaande Track & Trace-tools voor transport in goede banen te leiden. Daarnaast werden data die gegenereerd worden door bestaande boordcomputeroplossingen bij XPO mee geïntegreerd in het Trimble-portaal. Op die manier kunnen XPO-gebruikers werken in één omgeving en wordt de continuïteit gevrijwaard, in afwachting van de geleidelijke vernieuwing van het hele wagenpark.