Transportmanagement.be

Volvo Truck Center stelt ‘chauffeurscoach’ aan

 14/04/2014  Yannick Haesevoets  Economie
Volvo Truck Center stelt ‘chauffeurscoach’ aan

Met de nieuwe chauffeurstrainer, een coach die Volvo-klanten leert hoe ze slimmer met hun trucks kunnen werken en rijden, hoopt de truckconstructeur klanten helpen hun brandstofverbruik tot 15% terug te dringen.

“De nieuwe chauffeurstrainer is een natuurlijke stap voor de Volvo Truck Centers in Brussel, Kampenhout en Mechelen. Een stap waarmee we onze klanten beter kunnen helpen met de uitdagingen waarvoor ze staan,” aldus managing director Frank Kimpe. Sinds hij in 2011 managing director werd, heeft hij de klantentevredenheid gestaag zien groeien. Hij is vol lof over de inspanningen van de werknemers, maar wijst er tegelijk op dat er nog meer moet worden gedaan.

Een van de punten die klanten zeer belangrijk vinden, is brandstof. “We weten dat brandstof tot maar liefst 35% van de kosten van een onderneming kan uitmaken. Net op dat punt zal de nieuwe chauffeurstrainer onze klanten veel geld doen besparen,” aldus Frank Kimpe.

Door te coachen en chauffeurs en eigenaars een opleiding te geven over alle functies van een truck, helpt de chauffeurstrainer het volledige potentieel van de truck te benutten, met tegelijk een veel lager brandstofverbruik dan voordien. De training is ook een gecertificeerd onderdeel van de door de EU opgelegde 35 uur die alle professionele chauffeurs moeten volgen.