Transportmanagement.be

Volvo FE Hybrid : 50 eerste klanten enthousiast

 02/05/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Volvo FE Hybrid : 50 eerste klanten enthousiast

Sinds de introductie van de Volvo FE Hybrid zijn ongeveer 50 trucks geleverd aan klanten in heel Europa. « Hun reacties waren uiterst positief. De truck is zowel zuinig als betrouwbaar », aldus Volvo Trucks.

Ongeveer de helft van de door Volvo verkochte hybridetrucks wordt toegepast voor distributietaken en de andere helft voor het ophalen van vuilnis. Voor deze twee taken biedt de technologie de grootste brandstofbesparingen: tussen 15 en 20 procent, afhankelijk van het chassis en de rijcycli. Voor vuilniswagens met een oplaadbare, elektrische vuilnispers kan het brandstofverbruik zelfs met 30 procent worden verlaagd.

“Momenteel voeren de kosten van de hybridetechnologie de prijs op, zodat het voor klanten moeilijk wordt om er op korte termijn financieel voordeel uit te halen. Maar daarentegen wordt er zeer zeker goodwill gekweekt. Wanneer een bedrijf een hybridetruck koopt, geeft het aan dat het milieu een hoge prioriteit heeft en dat kan allerlei voordelen opleveren. Het is de bedoeling dat we over enkele jaren een commercieel levensvatbaar kostenniveau bereiken, zodat de klant meteen vanaf het begin goede winstgevendheid kan boeken,” zegt Christina Eriksson, bedrijfsmanager voor alternatieve aandrijvingen bij Volvo Trucks.

Lars Mårtensson, Environmental Director bij Volvo Trucks, geeft aan dat de komende EU-wetgeving de hybrides ondersteunt, omdat het dan mogelijk wordt om ook het brandstofverbruik en de CO2-emissies van zware trucks te meten en vergelijken : “Dat zal de interesse in echt zuinige trucks flink vergroten. De huidige elektrische hybrides zijn veruit het beste en meest betrouwbare alternatief,” zegt hij.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!