Transportmanagement.be

Volkswagen kan en zal Scania nu volledig overnemen

 14/05/2014  Yannick Haesevoets  Trucks
Volkswagen kan en zal Scania nu volledig overnemen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het zover: Volkswagen bezit nu voldoende aandelen van Scania om de Zweedse vrachtwagenconstructeur volledig over te nemen en van de beurs te halen. Hiermee gaat de Duitse constructeur nog een stap verder met de operationele integratie tussen MAN, VW Commercial Vehicles en Scania.

Met zijn openbaar bod op alle Scania-aandelen in februari maakte VW al duidelijk dat het Scania volledig wilde inlijven. Dit paste in de strategie van Volkswagen om een grotere en sterkere groep te creëren in de sector van de bedrijfsvoertuigen door middel van een operationele integratie tussen Volkswagen Commercial Vehicles, Scania en MAN, waarvan Volkswagen meer dan de helft van de aandelen in handen heeft. Het openbaar bod heeft nu tot het verhoopte resultaat geleid voor Volkswagen want nu de groep meer dan 90 % van de Scania-aandelen bezit, is de wettelijke drempel in Zweden bereikt om de overige aandeelhouders gedwongen uit te kunnen kopen en Scania van de beurs te halen.

Volgens Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Bestuur van VW, is dit niet alleen goed nieuws voor de Volkswagen-groep in zijn geheel, maar ook voor Scania.  Want de Zweedse constructeur zal een centrale rol spelen in de geïntegreerde bedrijfsvoertuigengroep die voor alle betrokken partijen nieuwe kansen kan bieden. Bovendien kan de overeenkomst die VW met de vakbonden van Scania heeft gesloten, nu in werking treden. Deze overeenkomst betrof meer bepaald het behoud van jobs en vestigingen in Zweden.

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles in onze Transport & Van In Belgium directory!